فرصتهای لجستیکی پیمان شانگهای(مصاحبه مدیرعامل با فلزات آنلاین)
مدیرعامل شرکت چندوجهی فولاد لجستیک گفت: با توجه به حضور کشور در پیمانهای منطقهای اوراسیا و شانگهای، فرصتهای ارزشمندی برای ایجاد ثروت ملی و افزایش درآمدهای ارزی عمومی و دولتی کشور ایجاد شده است که موجب تقویت بنیانهای مالی عمومی و ثروت کشور خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، علی قبادی در یادداشتی در خصوص فرصتهای لجستیکی ایجاد شده به دنبال حضور رسمی ایران در بین اعضای سازمان همکاری شانگهای، نوشت: با بیانیه رسمی اعضای سازمان همکاری شانگهای، حضور در جمع هشت کشور دیگر این سازمان قطعی شد و اصلیترین سوال این است که این عضویت چه اثرات اقتصادی بر اقتصاد ایران دارد. هرچند پیمان شانگهای بیشتر یک پیمان سیاسی امنیتی است اما در سالهای اخیر با وجود اختلافاتی که بین اعضای آن شاهد بودیم، مثل مناقشه بین هند، پاکستان، هند و چین، نگاههای اقتصادی به این پیمان تکبیر شده است.
کشورهای عضو این پیمان حدود 40 درصد از جمعیت جهان را در خود جای میدهند که برای پویایی و رشد اقتصاد کشور، حضور در چنین بازاری یک فرصت قلمداد میشود و اگر سایه سنگین تحریمهای ظالمانه اقتصادی از سر کشور برداشته و یا کمرنگ شود، بدون شک یک فرصت ناب برای توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو شانگهای تلقی خواهد شد. بررسی آمار و ارقام تجارت ایران با کشورهای عضو شانگهای طی پنج ماه نخست سال جاری، حاکی از افزایش 31 درصدی است و در این مدت، ارزش معاملات تجاری ایران با کشورهای عضو، 17 میلیارد دلار برآورد شده است.
توسعه روابط تجاری و اقتصادی به هیچ وجه امکانپذیر نخواهد بود؛ مگر اینکه سیر لجستیکی و زیرساختهای آن آماده ارائه خدمات باشد. بر همین اساس با توجه به ظرفیتهای سوقالجیشی ایران و توسعه خدمات ترانزیتی و لجستیکی، میتوان از آن به عنوان قلب تپنده لجستیکی این پیمان یاد کرد. از سوی دیگر، با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک ایران که در چهارراه ارتباط شرق به غرب و شمال به جنوب واقع شده است و کشورهای آسیای میانه و اروپا را به شبکه حمل و نقل متصل میکند، در این میان با توجه به فاصله نزدیک به دریای مدیترانه و سیاه و حضور چین در پیمان شانگهای، میتوان از ظرفیت های ترانزیتی کشور برای انتقال محصولات و تولیدات بزرگترین کشور اقتصاد منطقه استفاده کرد.
با توجه به حضور کشور در پیمانهای منطقهای اوراسیا و شانگهای، فرصتهای ارزشمندی برای ایجاد ثروت ملی و افزایش درآمدهای ارزی عمومی و دولتی کشور ایجاد شده است که موجب تقویت بنیانهای مالی عمومی و ثروت کشور خواهد شد. ضرورت دارد از این گونه فرصتها برای افزایش خطوط ریلی و تقویت حمل و نقل جادهای استفاده شود و با افزایش تعداد خطوط راهآهن در کشور و ترانزیت هوایی بتوانیم از فرصتهای پیش آمده در عضویت در یکی از بزرگترین پیمانهای منطقهای، بیشترین بهرهوری لازم به ویژه در بخش لجستیک را داشته باشیم.